Om oss

Teater Domestique är en fri teatergrupp, baserad i Stockholm. Den grundades 2016 av Rasmus Dahlstedt och Michael Riise. Teaterns första produktion blir ”Fröken Julie” av August Strindberg på Steninge Slott, med premiär den 8 juli.

Michael Riise, regissör

Sedan 20 år verksam som regissör med en bakgrund som dansare och skådespelare. Sedan 1990 har han varit verksam i över 30 produktioner, där några av de senaste är August Strindbergs ”Leka med elden” och ”Fordringsägare”, samt Berthold Brechts ”Den goda människan från Sezuan”. Vid sidan av den konstnärliga sceniska verksamheten är han även aktiv i näringslivet med träningsprogram inom kommunikation där han haft över 300 uppdragsgivare.

Rasmus Dahlstedt, skådespelare

Utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. Rasmus har framträtt i diverse film-, TV- och teaterroller, i Sverige och Tyskland. Sommaren 2015 medverkade han i musikalen “Ringaren i Notre Dame” på Västerbottensteatern. Före det kunde han ses som “Clifford Anderson” i thrillerkomedin “Dödsfällan”, på turné i landet. Dessförinnan engagemang vid Östgötateatern och gästspel på Unga Klara med egenskrivna pjäsen “Mamma, pajas, barn”. Rasmus är en av upphovsmännen till humorsuccén Svenska Narrativ. I serien ”Söders Hjältar” kreerar han huvudrollen Pelle Karlsson. I Teater Domestiques uppsättning av Fröken Julie i sommar spelar han Jean.

Foto: Lars-Erik Hedendahl

Malin Arvidsson, skådespelare

Frilansande skådespelare som arbetat med scenkonst och film i nästan två decennium. Med utbildningar i ryggen från både Balettakademien och Teaterhögskolan i Göteborg har hennes uppdrag haft ett brett och genrefritt spektra hos bland annat Dramaten, Örebro Länsteater och Stockholms Stadsteater. På TV har man nyligen kunnat se henne som Kerstin Holm i Arne Dahls filmatiserade deckare om A-Gruppen för SVT. I vår är hon också aktuell i TV-serien Finaste familjen på TV4. Under våren har Malin spelat både på Örebro Länsteater i nyskrivna musikteatern Boxaren och på Dramaten i Gertrudes Möhippa. Nu är Malin aktuell i Teater Domestiques sommarteateruppsättning Fröken Julie där hon spelar titelrollen.

Rebecca Kaneld, skådespelare

Utbildad vid Skara Skolscen och Teaterhögskolan i Malmö. Rebecca har tidigare arbetat på Västanå Teater där hon bl.a medverkat i Misantropen och Nils Holgersson. Senast kunde hon ses i thrillerkomedin De 39 Stegen på Borås Stadsteater. Dessförinnan har Rebecca turnerat med barn och ungdomsteater vid Teater De vill samt Uppsala Stadsteaters föreställning Jumpy, där hon spelade en av huvudrollerna. Hon sjunger och skriver även eget material, senast för Helsingborgs Stadsteater, en julshow med namnet En tolva Jul. För närvarande medverkar hon i rollen som Kristin i Teater Domestiques uppsättning av Fröken Julie.